Geef je doucheruimte een gezonde make -over

delen is zorgzaam!

Deel

Tweeten

Deel

Helemaal jij: thuis

Geef uw doucheruimte een gezonde make -over

Door Winnie Yu voor volledig jou

Kiemtoiletten. Grimy douches. Rommelige kasten. Het is gemakkelijk om te zien waarom de doucheruimte een van de ongezondste kamers in uw huis kan zijn.

Neem dit jaar de controle over uw doucheruimte door het een gezonde make -over te geven voor de lente. Sommige fundamentele reorganisatie, schoonmaak en verandering van routines zal uw doucheruimte in een mum van tijd schoon en sprankelend hebben. Hier zijn acht eenvoudige make -over ideeën van Donna Duberg, universitair docent wetenschappelijke laboratoriumwetenschap voor St. Louis University:

Badkamer Makeover Stap nr. 1: Wis de rommel. Het verlaten van cosmetica op de toonbank legt ze bloot aan bacteriën, die vervolgens op je ogen, gezicht en mond worden aangebracht. “Houd ze in iets bedekt als je dat doet”, zegt Duberg. Bovendien geven lotionflessen, tandpasta en haarborstels stof en andere ziektekiemen een extra plek om te vestigen. Te veel rommel ontmoedigt ook routinematige reiniging. Steld deze producten in plaats van laden en kasten op.

Badkamer Makeover Stap No. 2: Breng tandenborstels op het aanrecht. Zoek ze op in een gesloten omgeving, zoals uw medicijnkast, moedigt bacteriegroei aan, zegt Duberg. Als je ze daar moet houden, probeer dan eerst de tandenborstel met een schone handdoek te drogen. Als u uw tandenborstel op het aanrecht of gootsteen bewaart, bewaar deze dan zo ver mogelijk van het toilet om een ​​kiemspray te voorkomen als iemand vergeet het deksel te sluiten voordat u spoelt. Ook, wanneer iemand in het huis diarree of een luchtwegaandoening heeft, vervangt u tandenborstels zodra het gezondheidsprobleem eindigt.

Gerelateerde weekendreflectie

Badkamer Makeover Stap nr. 3: Purge uw medicijnkast. Weg met medicijnen die zijn verlopen of die u niet meer nodig heeft. Lees labels zeer zorgvuldig voor instructies over verwijdering. Bel de lokale vuilnis- en recyclingservice en vraag naar programma’s voor het terugnemen van drugs. Als er geen instructies of programma’s zijn, stamp u de medicijnen op en meng ze in koffiedik of kattenstrooisel. Dicht ze in een plastic zak of koffie kan voordat ze in de vuilnisbak gooien.

Badkamer make -over stap nr. 4: plaats een punt over het toilet. De punt moet iets zeggen als: “Sluit altijd het deksel wanneer je spoelt.” Dit is cruciaal omdat toiletten bestaan ​​uit veel meer dan 3 miljoen bacteriën per vierkante inch, zegt Duberg. Spoelen creëert een aerosol waarmee de ziektekiemen op tandenborstels, tellers en tijdschriften kunnen landen – en al het andere dat dichtbij is.

Douchekamer make -over stap nr. 5: controleer de ventilatieopening. Stof, schimmel en bacteriën kunnen ook in ventilatieopeningen verzamelen. Wanneer u de opening aanzet, verdeelt dit deze ongezonde organismen. Geef uw ventilatie een grondige reiniging of stofzuigen eenmaal per maand.

Badkamer make -over stap nr. 6: veeg de douche en bad af. En zorg ervoor dat je het ook doet na elk gebruik. Virussen en bacteriën van uw huid verzamelen zich op deze oppervlakken. De vochtige omgeving levert ook een broedplaats voor schimmel. Spritz oppervlakken om de paar dagen met een mengsel bestaande uit een deel azijn en negen delen water. Azijn vereist geen spoelen en is veilig voor kinderen en huisdieren. Als je van een bleekoplossing van 10 procent houdt, houd er dan rekening mee dat deze elke dag in koopschimmel moet worden afgespoeld en vers moet worden voorbereid.

Gerelateerde 6 redenen waarom u regelmatig moet stofzuigen

Badkamer Makeover Stap No. 7: Was de vloeren. Veeg de vloeren af ​​met de azijn en het watermix dat u op de douche -oppervlakken gebruikt. Gebruik wasbare tapijten die gemakkelijk in de wasmachine en droger worden gegooid. En draag geen buitenschoenen in de doucheruimte – of ergens anders in huis.

Heb je veel meer ideeën om je doucheruimte Ahealthy Makeover te geven? Reageer hieronder of maak contact met ons @CompLetely_youis volledig jij bent Mommy Blogger. Ze heeft twee dochters (Samantha, 14 en Annie, 12) en is de auteur van Seven Books, waaronder New Mother’s Guide to Breast FEEDING en wat te eten voor wat je helpt. Haar werk is verschenen in veel publicaties, waaronder Woman’s Day, AARP Bulletin, Prevention en WebMD.com.

Link naar dit bericht: Geef uw doucheruimte een gezonde make -over

0/5

(0 beoordelingen)

Delen is zorgzaam!Deel

Tweeten

Deel

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *