Brengt het gewicht van uw kind de cijfer?

Delen is zorgzaam!

Delen

Tweeten

Delen

Het is een langzame traditie: meerdere keren per jaar ontvangen ouders rapportkaarten die laten zien hoe hun kinderen academisch hebben gedaan. Met voortdurende stijgingen van obesitas bij kinderen, hebben schooldistricten en staten in het hele land echter in toenemende mate een nieuw type ouderlijke melding overwogen: de BMI -rapport.

BMI, kort voor body mass index, is een manier om gewicht te meten ten opzichte van hoogte. BMI wordt berekend door het gewicht van een persoon (in kilogram) te nemen en het te delen door hoogte (in meters) kwadraat. Onder volwassenen is een BMI van 18 tot 24,9 normaal, 25 tot 29,9 is overgewicht en hoger dan 30 zwaarlijvige. Omdat kinderen groeien en ontwikkelen, kunnen absolute snijpunten niet worden gebruikt in kindergeneeskunde. In plaats daarvan wordt een BMI tussen het 85e en 95e percentiel beschouwd als overgewicht en boven het 95e percentiel zwaarlijvig.

Natuurlijk verschillen individuen in relatieve hoeveelheden vet en mager weefsel. Een tiener die zich bezighoudt met regelmatige, intense fysieke activiteiten kan een hoge BMI hebben vanwege extra spieren. Voor de grote meerderheid is BMI echter een goede maatstaf voor de gewichtsstatus en het risico op obesitas-gerelateerde aandoeningen.

De gezondheidseffecten van obesitas bij kinderen en hoge BMI zijn bekend: overtollige kilo’s kunnen leiden tot hartaandoeningen, diabetes type 2, astma en slaapapneu, naast andere grote gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd.

Daarom kunnen deze door school gesponsorde berichten ouders een noodzakelijke realiteitscontrole geven. Zoals eerder hier bij rood licht besproken, eten groen licht, eten ze goed, ouders van kinderen met overgewicht geloven vaak dat hun kinderen op een gezond gewicht zijn, hoewel praktisch een derde van de kinderen eigenlijk overgewicht of obesitas heeft.

Hoewel sommige critici de plaats van de regering in twijfel trekken om betrokken te raken bij zoiets persoonlijks als gewicht, kunnen inspanningen om met het probleem om te gaan veel effectiever zijn in de kindertijd dan enig ander moment in het leven. Om deze redenen meldt BMI -kaarten logisch.

Gerelateerd speelgoed dat geschikt is voor een jaar oude kinderen door Nicole Munoz

De volgende keer dat u een BMI -rapportkaart krijgt, moet u eerst een belangrijke overweging geven aan de vraag of uw gezin hun eetpraktijken moet verbeteren en hun fysieke activiteitsniveau moet verhogen. Als het BMI -percentiel van uw kind al hoog is, of snel klimt, praat dan over het probleem met uw kinderarts of maak een afspraak met een obesitasprogramma voor kinderen, zoals rood licht, groen licht, eet goed.

Ouders worden aangemoedigd om deze informatie te delen met de arts van hun kind, die de resultaten kan helpen interpreteren en aanbevelingen kan doen.

Om te beginnen zijn hier enkele suggesties om kinderen te helpen een gezond gewicht te behouden: moedig kinderen aan om elke dag actief te zijn. Experts raden kinderen aan om 60 minuten of veel meer lichamelijke activiteit te krijgen op velen-bij voorkeur alle-dagen van de week. Vast fruit en groenten bij maaltijden en snacks serveren geschikte portiegroottes. Bepaal suikerzoete dranken en bieden veel vette melk of water aan In plaats daarvan. Bepaal de tijd voor een scherm, inclusief tv en computers, tot minder dan 2 uur per dag. Stel een goed voorbeeld in door gezond te eten, fysiek actief te zijn en de tijd die u doorbrengt voor een scherm te beperken.

Link naar dit bericht: Maakt het gewicht van uw kind het cijfer? >

0/5

(0 beoordelingen)

Delen is zorgzaam!

Delen

Tweeten

Delen

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *