• Uncategorized
  • 0

Ongelooflijk recept voor granen bar om te maken met je kleintjes.

Laat de kinderen een pauze nemen van hun elektronische en laat hun culinaire kennis vrij met dit leuke en eenvoudige idee! Dit snelle en eenvoudige recept voor granen is geweldig voor zowel kinderen als volwassenen. En het is een perfect recept om samen met je kleintjes te maken. Maak ze als eenvoudige pindakaasgranenbars of volg een van de vele modificatie -ideeën om ze uniek van de jouwe te maken.

Ongelooflijk recept voor granen bar om te maken met je kleintjes!

Direct nadat mijn dochter was geboren, waren zelfgemaakte granenbars mijn reddende gratie. Als een nieuwe moeder die borstvoeding geeft, had ik allemaal honger. De. Tijd! En tussen alle luierveranderingen, constante voedingen en algemene slaapgebrek, kon ik nauwelijks de tijd vinden om volledige maaltijden te eten; Om nog maar te zwijgen van het koken.

Maar graanstaven zijn snel en gemakkelijk te maken en kunnen gemakkelijk worden gestegen – zelfs tijdens voedingen. Nu mijn baby een kleuter is, kan ik mijn geweldige gezonde graanbars met haar delen. En ze maakt ze graag met mij.

Ja, dit is een heel eenvoudig recept, niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook geweldig om ermee te maken.

Hoe je een graan bar maakt

Er zijn in principe twee delen van dit gezonde recept voor granenbar.

Ten eerste, de graanbasis: ik gebruik snelle haver voor hartigheid en gepofte rijstgraan als lichtere luchtige balans. Ten tweede, de “˜glue’ die de ontbijtgranen bij elkaar houdt: ik gebruik natuurlijke pindakaas en honing als een natuurlijke zoetstof.

Ik sudder de honing samen met kokosolie op de kookplaats gedurende minstens een minuut voordat ik de pindakaas toevoeg. Dit vermindert de zoetstof een beetje en maakt het plakkeriger om de rest van de ingrediënten bij elkaar te houden. Deze twee delen van het recept worden gecombineerd en vervolgens in een gevoerde bakpan gedrukt. En omdat het geen bakken van granen zijn, hoeven ze alleen een beetje in de vriezer te gaan om op te zetten. Dan zijn ze klaar om in bars te worden gesneden.

Vervangingsideeën voor deze zelfgemaakte graanbalk

Graan:

Ik gebruikte gepofte rijstgranen, maar elke vorm van (luchtig) ontbijtgranen van gepofte graan zou net zo goed moeten werken. Probeer gepofte quinoa, gierst of zelfs amarant voor een oude graanwending.

Noten boter:

Ik gebruik graag natuurlijke pindakaas die niets anders is dan geroosterde pinda’s en een klein beetje zeezout. U kunt ook elke andere soort notenboter zoals amandelboter of cashewboter vervangen.

*Als notenallergieën een probleem zijn, kan zaadboter zoals zonnebutton worden vervangen. In dat geval kunnen de bars ook worden gebracht naar anders notenvrije scholen of dagcares.

Zoetstof:

Mijn favoriete natuurlijke zoetstof om te gebruiken in dit recept voor havermoutgranenbar is honing. Ik vind dat het de beste consistentie en smaak geeft. Maar ahornsiroop en agave nectar zijn geschikte veganistische substituties die ook goed werken.

Smaakvariaties:

Dit recept voor granenbar kan zo eenvoudig of chique zijn als je zou willen.

Zonder add-ins is dit een heerlijk en gemakkelijk 5-ingrediënt pindakaasgraanbalken recept (ik tel het zeezout en vanille-extract niet, die ik beschouw als voorraadkansen). Maar als je je creatief voelt, kun je toevoegen wat je hart wenst of wat je bij de hand hebt.

Chocoladeschilfranenbars

Mijn favoriete en gemakkelijkste smaakvariatie is het gooien van pure chocoladeschilfers. Het recept kan ongeveer 1/4-1/3 kopje toegevoegde chocoladeschilfers bevatten. Ik voeg de chocoladeschilfers toe na het combineren van de ontbijtgranen met de pindakaasmix. En nadat het de mix een beetje heeft laten afkoelen. Anders zullen de chocoladeschilfers smelten en overal verspreiden.

Probeer mijn recept voor speltkoekjes voor chocoladeschilfers voor een andere gezondere chocoladekleeft favoriet.

Superfoodgraanstaven

Om deze gezonde graanbars nog meer geweldig te maken, laad ik ze ook graag met superfoods zoals gedroogde veenbessen, hennepharten en chiazaden. De laatste twee zijn ook geweldig om de staven een gezonde eiwitpunch te geven zonder dat bewerkte eiwitpoeders nodig zijn.

Ik meet de add-ins niet exact en maak geen aanpassingen aan het basisrecept. Zolang ik ergens rond 1/4 -1/2 kop extra ingrediënten blijf, kan de pindakaasmix nog steeds alles goed bij elkaar houden.

Andere gedroogde fruit en zaden die ik als superfoods beschouw en ook geweldige add-ins maken, zijn onder meer:

Gedroogde bosbessen

Goji bessen

gevriesdroogde aardbeien

vlaszaden

geraspte kokosnoot

pompoenen

Hoe deze gezonde graanbars op te slaan:

Omdat dit gezondere staven zijn die zijn gemaakt zonder verfijnde suikers of maïssiroop, raad ik aan om ze gekoeld te bewaren in een luchtdichte container. Op deze manier houden ze het beste bij elkaar en moeten ze minstens een week vers blijven.

Recept voor pindakaasgranenbalk:

Porties: 20 bars

Prep -tijd: 5 minuten

Chill Time: 30 minuten

3 kopjes snelle haver

3 kopjes gepofte rijstgranen

3/4 kopje vloeibare natuurlijke zoetstof (honing, ahornsiroop, agave nectar)

2 eetlepels kokosolie

1 kop natuurlijke pindakaas

1/2 theelepel vanille -extract

1/4 theelepel zeezout

Optionele invoegtoepassing: chocoladeschilfers, gedroogd fruit, noten, zaden

Bekleed een 9 × 13 pan met perkamentpapier of een herbruikbare bakmat. aNY Overhang zal uit de pan veel gemakkelijker worden verwijderd.

Combineer in een grote kom de snelle haver en gepofte rijstgranen; Samen met eventuele optionele invoegtoepassingen die u misschien leuk vindt (maar voeg alleen chocoladeschilfers toe).

Smelt in een kleine steelpan de kokosolie en uw vloeibare zoetstof naar keuze op middelhoog vuur. Zodra borrelt, zet het warmte naar laag en laat minimaal 1 minuut sudderen.

Voeg vervolgens de pindakaas, vanille -extract en zout toe. Roer om te smelten en te combineren.

Giet het vloeibare mengsel over het droge ontbijtgranen en meng tot al het graan goed gecoat is.

Breng naar de voorbereide bakpan en druk het graanmengsel naar beneden en in de hoeken zeer stevig in de hoeken. Gebruik een meetbeker of glas met een platte bodem om zelfs dingen uit te schakelen.

Bevries de staven minimaal 30 minuten om op te zetten. Til vervolgens uit de pan en snijd in 20 zelfs staven. Winkel gekoeld.

Opmerking: u kunt het recept ook in tweeën snijden voor een kleinere batch. Gebruik in dat geval een 8 × 8 vierkante pan.

Misschien geniet u ook

Voedingsmiddelen met een hoog vezel om uw peuter te voeden

Maak je eigen babyvoeding

4 stappen om voedselkeuzes voor kinderen te verbeteren

Pin voor later – ongelooflijke graanbalkrecept om met je kleintjes te maken.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *